13.7 C
Baia Mare
szerda, 2023 szeptember 27.

Apjok: ,,Célomat messzemenően elértem…”

Amint arról korábban már beszámoltunk, a közelmúltban az illegális kutyatenyésztés és a kutyaviadalok szervezése ellen tett politikai nyilatkozatot és szólalt fel Apjok Norbert Máramaros megyei parlamenti képviselő. Nemrég megérkezett a hivatalos válasz a honatya beadványára.

,,A beadványomra adott válasz szerintem kissé semmitmondó, túl általános és gyakorlatilag semmi újjal nem szolgál. Túl azon, hogy a tárcavezető ismertette a témával kapcsolatos jogi keretet, semmi újat nem mondott, nem adott választ a konkrét kérdéseimre” – nyilatkozta a miniszteri válasszal kapcsolatban a képviselő.

Lucian Bode belügyminiszter válaszleveléből megtudhatjuk, hogy tavaly májusban életbe lépett 138/2022-es Törvény elfogadásával szigorították a korábbi büntetéseket azok számára, akik nem megfelelő módon bánnak a háziállatokkal. A miniszter ugyanakkor arra is kitért, hogy a Belügyminisztérium továbbra is keresi azokat a jogi eszközöket, amelyek segítségével hatékonyabbá tehetik az állatvédelmi intézkedéseket.

A miniszter válaszából az is kiderül, hogy a hazai hatóságok szorosan együttműködnek a nemzetközi hatóságokkal, ami az illegális kutyakereskedelmet illeti.

Mindezeken az intézkedéseken túl, Bode azt is kiemelte: nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a lakosság kellőképpen tájékoztatva legyen az ebtenyésztéssel kapcsolatosan.

,,Sajnos az utóbbi időben bevett szokássá vált, hogy konkrét kérdésekre általános válaszokat kapok. Célomat azonban messzemenően elértem, ami nevezetesen az volt, hogy felhívjam a közvélemény és a képviselőtársaim figyelmét arra, hogy cselekednünk kell ezen a téren is, ha fel akarunk zárkózni a civilizált államok sorába” – összegzett Apjok Norbert.

Tamási Attila

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek