10.7 C
Baia Mare
kedd, 2023 október 03.

Pénzmágus Gazdasági verseny erdélyi, magyarul tanuló középiskolásoknak

A verseny célközönsége az Erdély területén élő, magyarul tanuló középiskolások.

A verseny során a feladatok nagyrészt általános gazdasági ismeretek segítségével megoldhatóak, illetve a folyamat során bármikor igényelhető segítség a szervező csapat részéről, illetve felhasználható könyvészet megnevezésével is hozzájárulunk a diákok tanulási folyamatához, és a versenyben való sikeres részvételhez.

A verseny három fordulós

A verseny célterülete az erdélyi régió területén található 14 megye, az adott megyéken belül magyar nyelven működő középiskolák.

A versenyre egy iskolából korlátlan létszámú csapat jelentkezhet, egy csapatban a tagok létszáma 4 fő kell legyen.

A verseny keretében kiosztott díjak összértéke 20 000 lej.

Első forduló – online

A célterületként meghatározott 14 megye 4 regionális besorolásba kerül, figyelembe véve a földrajzi elhelyezkedést, illetve az adott terület iskoláinak számát.

A verseny ezen szakaszában a résztvevő csapatok online felületen egy feladatsort kell megoldjanak. A feladatlapok elsősorban általános gazdasági kérdéseket, illetve a középiskolai tanulmányok során elsajátított információkra alapozott feladatokat tartalmaznak.

Második forduló – regionális döntő

A második fordulóban mindenki egy esettanulmányt kap feladatul, amelyet egy viszonylag rövid periódus (7-10 nap) alatt meg kell oldjon, a csapat megoldását pedig beküldje egy prezentáció formájában.

Az elvégzett munka alapján a szakmai zsűri minden régióban kiválasztja a 6-9 legjobb munkát, ezek a csapatok személyesen is bemutathatják a munkájukat egy valós jelenléttel zajló regionális döntőben.

Harmadik forduló – Szuperdöntő

A 4 regionális döntő győztes csapata biztosan részt vesz a marosvásárhelyi szuperdöntőn, hozzájuk csatlakozik majd a regionális döntők résztvevői közül a zsűri által kiválasztott további 3 csapat.

Ebben a szakaszban a verseny egy esettanulmány megoldása által valósul meg.

További információk az alábbi oldalon:

https://www.penzmagus.ro/

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek