10.7 C
Baia Mare
kedd, 2023 október 03.

Összeült a Társadalmi Párbeszéd Bizottság 

Múlt pénteken került sor a megyeházán a Társadalmi Párbeszéd Bizottság idei első találkozójára, melyen Apjok Norbert független parlamenti képviselő irodája is képviseltette magát.

A Stauder Rudolf kormánybiztos, illetve a két kormánybiztos-helyettes, Krizsanovszki Enikő és Chilat Fiorela-Crina elnökletével lezajlott találkozót gyakorlatilag telt ház jellemezte, hiszen szinte minden meghívott jelen volt, vagy képviseltette magát az eseményen.

A Társadalmi Párbeszéd Bizottság, amint azt az elnevezése is sugallja, a különféle társadalmi érdekcsoportok fóruma. A szenátorok és parlamenti képviselők mellett, jelen voltak a találkozón a szakszervezetek, a vállalkozói szféra, a nyugdíjbiztosító, a közszolgálatok, a nyugdíjasok, illetve más társadalmi, nemzetiségi csoportok képviselői is.

A különféle struktúrák szószólói számos konkrét, közérdeklődésre számot tartó visszásságot tártak fel, építőjellegű javaslatokat tettek, elsősorban kiemelve azokat a törvényi rendelkezéseket, amelyek korrekciókra szorulnak, s amelyek akadályozzák, vagy megnehezítik mindennapi tevékenységüket, munkájukat. Ezekre helyszűke miatt most nem térek ki, talán ha majd sorra megoldás is születik a felvetett problémákra, külön ismertetem az egyes változásokat.

,,Fontosnak tartom a kezdeményezést, párbeszéd az alapja minden társadalmat érintő probléma kezelésének, munkatársaimmal figyelemmel kísértem és kísérem a fórumon felvetett problémákat, mindenben a választópolgárok, a különbözőérdekvédelmi csoportosulások rendelkezésére állok. Irodám ajtaja eddig is nyitva volt mindenki előtt és ezután is szívesen fogadom mindazokat, akik különféle megoldásra váró gondokkal, javaslatokkal keresnek fel. Minden rendelkezésemre álló eszközt bevetek annak érdekében, hogy a dolgok normális kerékvágásba kerüljenek, hogy megoldások szülessenek a felvetett problémákra” – nyilatkozta lapunknak Apjok Norbert parlamenti képviselő.

A bizottság tagjai megegyeztek abban, hogy ezentúl gyakrabban, három havonta találkoznak, hogy megvitassák a felmerülőgondokat és közösen megoldásokat találjanak azokra.

Tamási Attila

Previous article
Next articleHázasság hete
- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek