8.7 C
Baia Mare
hétfő, 2023 március 27.

Rekordszámú bevetésen vettek részt a hegyimentők az utóbbi 24 órában

A Salvamont vasárnapi tájékoztatása szerint az utóbbi 24 órában ‘aggasztóan nagy, valószínűleg rekordszámú’ esethez riasztották országszerte a hegyimentőket. Az intézmény diszpécserszolgálatához az egy nap alatt 147 segélyhívás érkezett.

A hegyimentők 146 személyen segítettek, közülük 56 sérültet átadtak a mentőszolgálat vagy a SMURD munkatársainak, egy sérültet pedig a SMURD helikoptere vett át – olvasható a hegyimentő-szolgálat Facebook-bejegyzésében.

A 147 segélyhívás mellett 45 további hívás érkezett a hegyimentőkhöz, ezekben az esetekben tanácsokat vagy a sípályákkal és túraösvényekkel kapcsolatos információkat kértek a telefonálók.

A Salvamont brassópojánai egysége is arról tájékoztatott szombat este, hogy a nap folyamán rekordszámú bevetésen vettek részt a tagjai: 23 esethez riasztották őket, 24 személynek nyújtottak segítséget.

Az elmúlt években nem volt példa arra, hogy egy nap alatt ilyen sok baleset történjen a sípályákon, pedig szombaton ideálisak voltak a körülménynek a síeléshez a Keresztényhavas (Postăvarul) pályáin, és az időjárási körülmények is jók voltak – hangsúlyozták.

A 24 személy közül tízet adtak át a mentőszolgálat vagy a SMURD munkatársainak, hogy kórházba szállítsák őket.

A Salvamont ismételten felkéri a lakosságot, hogy óvatosan és körültekintően viselkedjenek a hegyekben.
AGERPRES

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek