30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

VIDEÓ- Óriási lavina sodort el három lengyel turistát Borsafüred környékén, egyikük életét vesztette

spot_img

Lavina sodort el csütörtökön délután három lengyel turistát a Máramarosi havasokban Borsafüred közelében, a Prislop-csúcs környékén . Az egyik áldozatot már csak holtan találták meg a hegyimentők. 

A Máramaros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése alapján a három lengyel turista egy nagyobb csoporthoz tartozott, amely snowmobil túrára érkezett Romániába.

A helyszíni sajtóbeszámolók alapján mindhárman off-road snowmobil túrán voltak a hegyoldalon, és amikor megindult a lavina, már nem tudtak elmenekülni előle.

A hegyimentők közben jelentették, hogy két áldozatot még életben, egyet azonban már csak holtan találtak meg.

Az áldozatok lehozatala érdekében több mentőegység is útnak indult Alsóvisóról, Borsáról és Máramaros megyei katasztrófavédelmi felügyelőségtől. Egy hegyimentő lavina kerső kutyás csapat is a helyszínre érkezett. A lavina a főúttól mintegy 15 kilométerre történt.

Érdemes azt is megemlíteni, hogy a lengyel turisták egy nagyobb snowmobilos csapattal tartottak illegálisan, hiszen a nemzeti parkba tartózkodtak, ahol nem lenne szabad motoros járművel behajtani. Ez a szerencsétlen eset talán felhívja a figyelmet úgy a turisták, mint a hatóságok körében, hogy ezek az illegális túrák kerüljenek megfékezésre.

Oravecz Csongor

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek