11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

Borsafüreden szervezték meg az első éjszakai nemzetközi alpesi síversenyt Romániában. Két román állhatott fel a dobogóra 

Premierre került sor Borsafüreden. Az üdülőhely adott otthont az első éjszakai nemzetközi alpesi síversenynek Romániában.

9 ország több mint 70 sportolója versenyzett a borsai olimpiai lejtőn.

A verseny Románia győzelmét hozta a női szlalomban, két román állhatott fel a dobogóra.

A bronzérmet Leona Trifu, az aranyat Maria Ioana Constantin szerezte meg. 

Női szlalom versenyszám eredményei: 

Maria Ioana Constantin (Románia) – 1. hely 

Majtényi Hanna (Magyarország) – 2. hely

 Leona Isabelle Trifu (Románia) – 3. hely 

” A lejtő tökéletes volt. Örülök, hogy nyertem, és remélem, hogy továbbra is még jobban edzhetek, és még többet fejlődhetek a külföldi versenyeken”, nyilatkozta Maria Ioana Constantin, bajnok.

Romániában még nem volt Országos Éjszakai Bajnokság. Romániában soha nem volt éjszakai alpesi síverseny. Az általunk végrehajtott beruházás és az építtetőkkel szemben kialakított igények ma mutatják az eredményeket. A borsai olimpiai pálya 2,1 kilométer hosszú és több mint 20 millió euróba került. A jövőben számos jelentős versenyt rendeznek itt”, nyilatkozta Ion Sorin Timiș, Borșabánya polgármestere.  

 „Jövőre Borsafüreden szervezzük meg a Balkán Kupát és reméljük, hogy a következőévekben, bebizonyítjuk, hogy képesek vagyunk nagyobb versenyeket szervezni, az Európa-kupa szakaszán gondolkodunk, lányoknál és fiúknál egyaránt”, mondta Puiu Gaspar, a Román Sí- és Biatlon Szövetség titkára.

A férfiaknál a dobogóra Izrael, Magyarország és Szlovákia sportolói álltak.

Pongrácz Panni

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek