24.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 30.

Klaus Iohannis államfő III. Károly brit királyt fogadja pénteken a Cotroceni-palotában.

A hivatalos fogadási ceremónia után a román elnök és a brit uralkodó négyszemközti megbeszélést folytat, majd találkoznak az állami hatóságok, a civil társadalom és a diplomáciai testület képviselőivel.

Andrew Noble brit nagykövet az AGERPRES hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy III. Károly brit király magánlátogatásra érkezik Romániába, melynek keretében udvariassági látogatást tesz Klaus Iohannis államfőnél.

III. Károly király – akkor még walesi hercegként – 25 évvel ezelőtt látogatott először Romániába, ahova most már királyként tér vissza. Ez az első alkalom, hogy az Egyesült Királyság uralkodója meglátogatja Romániát. Látogatása azonban magánjellegű lesz, akárcsak eddigi romániai látogatásainak zöme – mondta a diplomata.

„Mint minden alkalommal, találkozni fog az államfővel, udvariassági gesztusként” – mondta Noble, hozzátéve, hogy a Cotroceni-ben tett vizit után a látogatás többi része magánjellegű lesz.

A nagykövet nem kívánt további részletekkel szolgálni III. Károly király romániai útjáról. Mint mondta, szeretné, ha mindenki tiszteletben tartaná a látogatás privát jellegét, hogy az „a lehető legnyugodtabb és legdiszkrétebb” legyen az uralkodó számára.

III. Károlyt május 6-án koronázták meg a westminsteri apátságban.


AGERPRES

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek