23.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 23.

Atelier Nemzetközi Színházi Fesztivál

Immár 29. alkalommal szervezik meg Nagybányán június 10-17. között a legrégebbi romániai nemzetközi színházi fesztivált, az Atelier-t.

Az eseménysorozat hivatalos megnyitójára június 10-én, azaz holnap 16.30 órától kerül sor a nagybányai Városi Színház előcsarnokában. Ezt követően, 17 órától a fővárosi ,,Odeon” Színház előadása kerül színre a nagyszínpadon (Felseghi Alexandra: Erről nem beszélünk; rendező: Lazãr Adina). Szintén aznap, 22 órától a Brãila-i ,,Maria Filotti” Színház művészei mutatkoznak be, ugyancsak a nagyszínpadon (Donald Margulies: Hajótöröttek; rendező: Hutuleac Andrei).

Június 11-én, vasárnap 18 órától a nagybányai Városi Színház színészeinek az előadásában láthatják a Delfinek című előadást a nagyszínpadon. Flavius Lucãcel: A kövek magánya című műve alapján Lazãr Adina dramatizálta és rendezte a darabot. Ugyancsak aznap 21 órától láthatják a Bábszínházban a Peter Shaffer: Amadeus című, románul feliratozott előadást, a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház színészeinek a tolmácsolásában. Rendező: Tapasztó Ernő.

Június 12-én, hétfőn 18 órától a Cinteremben mutatja be a nagyérdeműnek az Aigua című akrobatikus darabot a spanyolországi Xa! Teatre művészgárdája, Biel Jorda rendezésében. 20.30 órától a Városi Színház nagytermében láthatják Publius Ovidius Naso: Hősnők című darabját, a Botosani-i Mihai Eminescu Színház művészeinek az előadásában, Mãjeri Andrei rendezésében.

Június 13-án, kedden 17 órától a stúdióteremben láthatják Mihail Sorbul: Szenvedély című darabját, Hagiu Luana rendezésében, a tordai Aureliu Manea Nemzeti Színház művészeinek az előadásában. 20 órától a Városi Színház nagytermében Edna Mazya: Játékok a hátsó udvarban című darabja kerül színre, a konstancai Állami Színház előadásában. Rendező: Mititelu Diana.

Június 14-én, szerdán 17 órától a Rusu Arcadia koncepciója és koreográfiája alapján készült Placebo című modern tánc előadás kerül színre a nagyteremben, a nagybányai Városi Színház művészeinek a tolmácsolásában. 22 órától szintén a nagyteremben lépnek fel a nagyváradi Szigligeti Színház művészei is. A Boris Vian: Schmurz című műve alapján készült darabot Győrfi Csaba rendezte.

Június 15-én, csütörtökön 17 órától a Cinteremben lesz bemutatva Olãhut Victor rendezésében A lakodalom című előadás, a Szatmárnémeti Északi Színház Mihai Raicu Társulata előadásában. 19.30 órától a Városi Színház nagytermében tekinthetik meg a nagyváradi Regina Maria Színház művészeinek az előadásában Zeller Florian: A fiú című előadását, Pricop Bobi rendezésében.

Június 16-án, pénteken 18 órától kerül sor a Festőtelepen a Fresh air című előadásra, a spanyolországi Anna Confetti Társulat előadásában, Pep Vila rendezésében. 20.30 órától a Városi Színház nagytermében mutatják be Alistair McDowall: Alamizsna című darabját a Szatmárnémeti Északi Színház Mihai Raicu Társulata, Dinu Andrei rendezésében.

A fesztivál utolsó napján, június 17-én, szombaton egy előadást tekinthetnek meg a Városi Színház nagytermében. 17 órától kerül színre a nagybányai Városi Színház művészeinek az előadásában a már vasárnap is bemutatott és fennebb ismertetett Delfinek című darab.

Az idei fesztivál díjkiosztó ünnepségére, illetve zárókoncertjére aznap 20 órától kerül sor a Városi Színház nagytermében.

További tájékoztatással a 0736-216437-es telefonszámon szolgálnak, ahol foglalások is megejthetők. Jegyek a Városi Színház jegypénztárában, illetve a www.myticket.ro honlapon kaphatók.

Tamási Attila

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek