36.7 C
Baia Mare
vasárnap, 2024 július 14.
spot_img

Filmes csemegék az Erdélyi Magyar Filmszemle nagybányai vetítésein!

spot_img

Október 4. és 8. között kultikus klasszikusokkal és népszerű gyermekfilmekkel, díjazott magyar kisjáték- és animációs filmekkel, erdélyi és magyarországi dokumentumfilmekkel, valamint az előző egy év legjobb magyar játékfilmjeivel tér vissza az erdélyi vetítővásznakra, köztük Nagybányára is, a Filmtettfeszt, az Erdélyi Magyar Filmszemle 23. kiadása.

Kolozsvár és 15 további település mellett Nagybányán, a Teleki Magyar Házban is lesznek vetítések, ahol október 7-8-án (szombat-vasárnap) igazi filmes csemegéket lehet megtekinteni.

Vetítésre kerül többek között a borsafüredi téli olimpia füstbe ment tervéről szóló remek dokumentumfilm, az Olimpiai álom Erdélyben (r. Szarka Nóra), az Erőss Zsolt hegymászó tragédiáját feldolgozó, kiemelkedő színészi teljesítményekkel brillírozó Magasságok és mélységek (r. Csoma Sándor), valamint az idei nyár dokumentumfilmes újdonsága, a Petőfi Sándor útját követő „Hallgass zúgó szél, hadd beszéljek én…” (r. Maksay Ágnes), amely a Filmszemle keretében Kolozsvár mellett egyedül Nagybányán kerül bemutatásra.

A gyermekek kedvéért az egyik legnépszerűbb rajzfilmsorozat, a Bogyó és Babóca (r. M. Tóth Géza, Fazakas Kinga) „Hónapok meséi” című részét fogjuk levetíteni.A részletes programot, pontos időpontokkal következő lapszámainkban olvashatják!

Teleki Magyar Ház

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek