8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Pénzmágus – 2024

Újra pénzügyi vetélkedőt szervez az RMKT középiskolás diákok számára.

A korábbiakhoz képest több újdonsággal is bővül a vetélkedő: ezúttal háromfordulós lesz, illetve az idén a csapatversenyre helyeződik a hangsúly, így négyfős csapatok jelentkezését várják a szervezők.

Fontos megjegyezni, hogy a pénzügyi vetélkedő nem igényel különösebb szakmai képzést, bármilyen osztályban tanuló diákok jelentkezhetnek, az ismertető tananyag mindenki számára elérhető az esemény weboldalán.

A háromfordulós versenyen a diákoknak tesztkérdésekre kell válaszolniuk, majd esettanulmányokat kell megoldaniuk. 

Az első forduló online zajlik, a legügyesebbek továbbjutnak a regionális elődöntőkbe, amelyeket idén Csíkszeredában és Kolozsváron rendeznek meg. A két regionális döntőt követően 12 csapat jut be a szuperdöntőbe.

A második és harmadik fordulóban a legjobban teljesítő csapat pénzjutalomban részesül: a második forduló fődíja 2 000 lej, a harmadik fordulóé 3 000 lej. A második és harmadik helyen végző csapatok is jutalmat kapnak.

Gergely László Zoltán, a verseny ötletgazdája és szervezője elmondta: „Az RMKT küldetése, hogy a pénzügyi oktatást elősegítse, így számunkra a Pénzmágus a szervezet egyik legfontosabb eseménye. Mivel a verseny nem igényel előzetes közgazdasági képzést, bízunk abban, hogy sok diák érdeklődését felkeltjük, és a pénzügyi tudásuk ezúton is bővülhet”.

A csapatok jelentkezési határideje 2024. január 31.

Az esemény partnerei: Magyarország Főkonzulátusa, Csíkszereda, Magyarország Főkonzulátusa, Kolozsvár, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai, valamint kolozsvári karai.

A regisztrációs link és a verseny részletes leírása és helyszínei megtalálhatók az esemény weboldalán:

www.penzmagus.ro 

(közlemény)

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek