13.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

Ciolacu: a kormány támogatja a mentőszolgálatot, hogy új eszközöket, munkaerőt és jogszabályi keretet kapjon

spot_img

A kormány támogatja a mentőszolgálatot, hogy új eszközökhöz és a szükséges humán erőforráshoz jusson, és hogy kiigazítsák a vonatkozó jogszabályi keretet – jelentette ki Marcel Ciolacu miniszterelnök hétfőn, miután találkozott a mentősök országos szakszervezeti szövetségének képviselőivel.

A kormány közleménye szerint a Victoria-palotában tartott találkozón a miniszterelnök azt mondta, az új mentőautók beszerzésére már elindították a közbeszerzési eljárást, miután a mentősszakszervezet képviselői többször nyomatékosan kérték ezt.

Szóba került a munkaerőhiány kérdése is, ennek kapcsán a miniszterelnök azt mondta, a kormány által tavaly elfogadott memorandum értelmében 360 megüresedett álláshelyet lehet meghirdetni az ágazatban. A versenyvizsgák kiírásához már nincs szükség a kormány jóváhagyására – teszi hozzá a közlemény. 

A mentősök szakszervezeti szövetsége a közeljövőben részletesen megindokolja a kormánynak a mentőszolgálat megszervezését és működését szabályozó törvényi keret módosításának szükségességét, és szakértőkkel együtt újabb találkozóra ülnek össze, hogy kidolgozzák a módosító javaslatot – olvasható a közleményben. 


AGERPRES

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek