21.7 C
Baia Mare
vasárnap, 2024 április 28.
spot_img

Medián: Magyar Péter berobbant – ha lenne pártja, a voksok akár 13%-át kapná azoktól, akik hallottak róla

spot_img

A közvélemény aktívan figyeli a politikai eseményeket, ami a Medián friss felmérése szerint kifejezetten kiemelkedőnek tűnik: most a válaszadók 67 százaléka érdeklődik a téma iránt, ami meghaladja a korábbi átlagot, amely általában alig érte el a 60 százalékot. A Medián a hvg.hu számára végzett telefonos megkérdezésében 1000 fő véleményét kérte ki március 6. és 9. között.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a megkérdezettek többsége (55 százalék) kormányváltást szeretne egy következő választás után. Ez a szám jelentős emelkedést mutat az előző hónapokhoz képest. Azok aránya, akik a mostani kormányt látnák szívesen hatalmon (38 százalék), kissé csökkent az előző időszakhoz képest.

Bár a Fidesz-KDNP-nak ugyanannyi támogatója van, mint korábban, a választani tudó biztos szavazók körében csökkent a támogatottságuk. Ezzel párhuzamosan más pártok, például az MKKP és a DK, kissé erősödtek.

A felmérés kitért a „kegyelmi ügy” és Magyar Péter közéletbe aktívan beszálló volt férje, Varga Judit ismertségére is. A megkérdezettek többsége hallott az ügyről, és sokan úgy vélik, hogy a miniszterelnök is felelősségre vonható az ügyben. Még a kormánypárti szavazók 20 százaléka is osztja ezt a véleményt.

Magyar Péter ismertsége is jelentős, és ha pártot alapítana és indulna a választáson, az ellenzékiek nagyobb valószínűséggel szavaznának rá, mint a kormánypártiak. Ugyanakkor az egyéb kategóriába tartozók közül is jelentős az érdeklődés iránta.

A felmérésnek része volt Sulyok Tamás nevének is, az új köztársasági elnöknek, bár csak kevesen tudták pontosan megnevezni őt.

Ezek az adatok érdekes képet festenek a politikai helyzetről és az emberek véleményéről Magyarországon. A közösségi és politikai események továbbra is aktívan foglalkoztatják a közvéleményt, és az előrejelzések szerint a politikai környezet továbbra is dinamikus marad.

Forrás: Thepost.hu

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek