12.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Májusban indul a közbeszerzési eljárás a pribékfalvi Teleki Kastély felújítása érdekében

spot_img

A Máramaros Megyei Tanács projektcsapata a napokban tett látogatást a pribékfalvi Teleki-kastélyban. Beszélgettek a környékbeli földtulajdonosokkal, akik a célkitűzés érdekében, beleegyeztek a kisajátításban.

A felújítási tervet az Északnyugati Regionális Program 2021-2027 keretében nyújtották be finanszírozásra, a beruházás értéke 12,4 millió euró. A közbeszerzési eljárás 2024 májusában indul, a kivitelezési szerződést a tervek szerint júliusban írják alá.

. „A pribékfalvi Teleki-kastély fel lesz újítva, miután az elmúlt évtizedekben romos állapotban enyészett. A megyei közigazgatás egymást követő korábbi vezetései nem tartották prioritásnak azoknak a történelmi épületeknek a megmentését, amelyek Máramaros turisztikai fejlesztésében nagy szerepet játszhatnak. A kastély helyreállításával és a turisztikai körbe való bevonásával a máramarosiak csak nyernek” – mondta Ionel Bogdan, a Megyei Tanács elnöke.

 „A máramarosi kulturális örökség része identitásunknak, megóvása erkölcsi kötelesség.Kulturális örökségünk megőrzése szempontjából fontos célkitűzés a pribékfalvi kastély helyreállítása” – mondta, Gabriel Ștețco, a Máramaros Megyei Tanács, adminisztrátora.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek