19.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Szerdától jelentős lehűlés és csapadék is várható Erdélyben

spot_img

Az egész országban jelentős lehűlés várható a következő napokban, a hegyekben a hónap végéig havas esőre is számítani lehet – derül ki a Országos Meteorológiai Szolgálat április 15-28. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A prognózis szerint a Bánságban, Körösvidéken és Erdélyben az áprilisban szokatlan hétfői és keddi hőség után szerdán 10-13 Celsius-fokra csökken, és egész héten 15 fok alatt marad a nappali csúcshőmérséklet értékeinek regionális átlaga. A következő héten a hónap végéig fokozatosan 18-20 fokra nő a nappali maximumok átlaga. Az éjszakai minimumok regionális átlaga is hasonlóan alakul: a keddi és szerdai 8-13 fokról a hét végére 0-3 fokra csökken, majd jövő héten a hónap végéig fokozatosan 6-9 fokra emelkedik. Helyenként bőséges csapadékra mindhárom régióban szerdán és csütörtökön, majd április 21. után lehet számítani.

A hegyekben szintén szerdától hűl le az idő, április 22-ig a nappali csúcshőmérsékletek átlaga 2 és 4 fok, az éjszakai minimumoké mínusz 4 és mínusz 2 fok között alakul. A hónap végéig fokozatosan felmelegszik a levegő, nappal átlagban legtöbb 10 fokra, éjszaka 2-3 fokra. Ezen a héten esőre és magas hegyvidéken havas esőre is számítani lehet, de a csapadék valószínűsége a hónap végéig magas marad.

AGERPRES

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek