12.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Második lett egy nagybányai tanuló a Hevesy György Kárpát-medencei Kémiaverseny országos döntőjén

spot_img

Csavdári Harald, a nagybányai ,,Nicolae Iorga” Gimnázium tanulója a VII. osztályosok kategóriájában lett dobogós. A II. díj nyertesét Mezey Timea készítette fel a versenyre.

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) és a Magyar Természettudományi Társulattal által közösen szervezett Hevesy György Kárpátmedencei Kémiaverseny erdélyi döntőjére Székelykeresztúron került sor, a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban.

„Gratulálunk Csavdári Harald VII. C osztályos tanulónak, aki a Hevesy György Kémiaverseny országos szakaszán II. DÍJBAN részesült. Sok sikert kívánunk a nemzetközi szakaszhoz! Köszönet a lelkes munkáért Mezey Timea tanárnőnek.”

Nagybányai Nicolae Iorga Általános Iskola magyar tagozatának Facebook oldala
Csavdári Harald és Mezey Timea

A Hevesy György Kárpát-medencei Kémiaverseny helyi szakaszán Erdély 9 megyéjéből összesen 253, a megyei fordulón 144 diák vett részt, ezek közül a diákok közül a legjobb 21 diák vett részt a verseny országos döntőjén.

A verseny megnyitóján Dr. Gál Emese, a Versenyszervező Bizottság alelnöke, Lapohos Annamária, Hargita megyei kémia szakos tanfelügyelő, Dr. Lakatos Sándor, a Berde Mózes Unitárius Gimnázium igazgatója köszöntötte a résztvevő diákokat és tanárokat.

A köszöntő beszédek után a diákok írásbeli vizsgán és laborgyakorlaton mutathatták be tudásukat.

A verseny próbái után a diákoknak, vezetett séta keretén belül, lehetőségük volt megismerkedni Székelykeresztúr nevezetességeivel. Megtekinthették a Gyárfás kúriát, Petőfi körtefáját, a Molnár István Múzeumot és Székelykeresztúr központját.

A legjobb eredményeket elérő, kategóriánként 2 diák továbbjut a verseny Kárpátmedencei döntőjére, melyet a Magyar Természettudományi Társulat szervez meg Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen 2024. május 25-én.

(A Versenyszervező Bizottság közleménye alapján)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek