16.7 C
Baia Mare
vasárnap, 2024 május 19.
spot_img

Újra Nagybányán lép fel az Ötödik Évszak!

spot_img

Két évvel ezelőtt írtam, amikor először muzsikált nálunk az Ötödik Évszak, amint a fotón is látszik, egy ugyanilyen hûvös-esős áprilisban, éppen költészetnapon; a Ház kertjébe tervezett koncertet is kénytelenek voltunk nagytermünkbe költöztetni. Tudtuk mit játszanak, azt is hogyan, mégis az első pillanattól magukkal sodortak a dallamok, a Champs-Elyséen ébredő szerelem, a Loire és a Duna parti esti séták és a soknemzetiségû Kelet-Európa népzenéjének hangulata.

Csoóri Sanyiék játszi könnyedséggel léptek át országokon és határokon. Zenéjüket hallgatva hol a kanyargós Tisza partján, hol a Szajna sejtelmes öbleiben jártunk, s a térbeli kalandozást jól érzékeltették a nyelvi játékok, a francia-magyar származású Izabella Caussanel finoman érzéki előadásmódja.

A hol magyarul felhangzó, hol franciára váltó dalszövegek magukhoz szelídítették és elvarázsolták a hallgatóságot. Igazi csemege volt, most is ízlelgetjük…

Visszavárunk – írtam akkor…

És visszatérnek!

Az Ötödik Évszak Zenekar május 25-én ismét Nagybányán lép fel. Ki ne hagyjátok, a Teleki Napok rendezvényeinek sorában erre az eseményre is szeretettel várunk majd benneteket!

Teleki Magyar Ház

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek